Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

Πληρωμές ON LINE για όσους οφείλουν στο Δήμο Ηρακλείου


Νέο πρόγραμμα σ’ εφαρμογή από τις υπηρεσίες


Ηλεκτρονικές πληρωμές οφειλών , on line ενημέρωση και επαφή με τις υπηρεσίες χωρίς να πηγαίνουμε καν στη Λότζια προσφέρει στους δημότες του ο δήμος Ηρακλείου!

Ο οποίος μεταφέρει τις ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του στις γειτονιές και τα χωριά μέσω των Δημοτικών και Τοπικών Διαμερισμάτων δίδοντας τη δυνατότητα στους δημότες να απευθύνονται στα Δημοτικά και Τοπικά διαμερίσματα για πληθώρα αιτημάτων προς τις υπηρεσίες του Δήμου και να παραλαμβάνουν πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κλπ από το ίδιο το Δημοτικό ή Τοπικό Διαμέρισμα.

Επίσης, μία καινούργια ηλεκτρονική υπηρεσία που τίθεται σήμερα σε λειτουργία είναι οι ηλεκτρονικές πληρωμές. Με τις ηλεκτρονικές πληρωμές οφειλών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις βεβαιωμένες οφειλές τους προς τον Δήμο Ηρακλείου και να πληρώσουν ηλεκτρονικά το σύνολο ή μέρος αυτών με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Ηρακλείου ή με πιστωτική κάρτα VISA.Ο Δήμος Ηρακλείου έχει ως ένα από τους σημαντικότερους στόχους του την βελτίωση της εξυπηρέτησης του δημότη.Ύστερα από μελέτη συνέταξε τον οδηγό εξυπηρέτησης του δημότη ,ένα χάρτη καταγραφής των διαδικασιών συναλλαγής με το Δήμο. Η ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων που προσφέρει η πύλη στα πλαίσια της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-government) αφορά τριάντα υπηρεσίες στις κατηγορίες :

Πιστοποιητικά Δημοτολογίου

Ληξιαρχικές Πράξεις

Ηλεκτρονικές Πληρωμές

Βλάβες Οδοστρώματος

Βλάβες Δημοτικού Φωτισμού

Τοποθέτηση Πινακίδων Σήμανσης

Συντήρηση Πάρκων & Παιδικών Χαρών

Συντήρηση Πρασίνου

Αντίγραφα Οικοδομικών Αδειών

«Αξιοποιώντας τα κονδύλια του 3ου ΚΠΣ προχωρήσαμε σε μια σειρά ψηφιακών έργων ( Ασύρματα δίκτυα, ψηφιοποίηση σημαντικού υλικού πολιτιστικής και ιστορικής αξίας, υπηρεσίες ψηφιακής Δημοκρατίας όπως ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, Forum, διαβουλεύσεις, εκπαιδεύσεις του πολιτικού και διοικητικού προσωπικού ). Τα παραπάνω σε συνδυασμό με οργανωτικές αλλαγές απέδωσαν τον Μάϊο του 2009 το 2ο Πανελλήνιο βραβείο στο Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης. Στο μέλλον θα φανεί και η επίδραση ήδη εκτελεσθέντων έργων όπως το Μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών» είπε ο δήμαρχος παρουσιάζοντας το πρόγραμμα.

Επιστέγασμα των ψηφιακών δράσεων του Δήμου Ηρακλείου είναι ότι το Δημοτικό Portal www.heraklion.gr καταλαμβάνει την τρίτη θέση στη σειρά επισκεψιμότητας στο σύνολο των διαδικτυακών πυλών των Δήμων της χώρας. Το 2009 είχαμε διπλασιασμό των επισκέψεων σε σχέση με το 2008 .Η τάση ανόδου επιβεβαιώνεται και το 2010 αφού παρατηρείται αύξηση 35% σε σχέση με το 2009. Το Portal έχει εγγεγραμμένους 1300 χρήστες που λαμβάνουν κάθε μήνα newsletter για τις δραστηριότητες της Δημοτικής Αρχής.

Η βούληση και ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος είναι το σύνολο των υπηρεσιών να περάσει στις γειτονιές και μόλις ρυθμιστεί το νομικό πλαίσιο να έχει τη δυνατότητα να το παίρνει ο δημότης στο σπίτι. Το Ηράκλειο διεκδικεί να είναι ο πρώτος μεγάλος Δήμος που θα παρέχει αποκεντρωμένες υπηρεσίες διευκολύνοντας την καθημερινότητα των πολιτών.

πηγή: www.patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: