Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Σήμερα ο δρόμος μου με έβγαλε σε ένα μέρος γνωστό σε εμένα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και μάλιστα σε ημέρα φοιτητικών εκλογών. Έπειτα από χρόνια ξανάζησα το ίδιο σκηνικό ένα πανεπιστήμιο γεμάτο αφίσες από κάθε παράταξη, ένα πανεπιστήμιο γεμάτο σκουπίδια, με βαμμένους τοίχους με κάθε λογής συνθήματα. Από τη άλλη μεριά φοιτητές από όλες τις παρατάξεις να επιζητούν τη ψήφο των φοιτητών για να κάνουν την ΑΝΑΤΡΟΠΗ με βάση την ιδεολογική τους πλατφόρμα. Μία ΑΝΑΤΡΟΠΗ που ίδιες οι παρατάξεις δεν έχουν κάνει τόσα χρόνια στον τρόπο που αναζητούν τη ψήφο των συμφοιτητών τους και στο τρόπο λειτουργίας τους. Τα Πανεπιστήμια θα πρέπει να είναι φάρος γνώσης και ιδεών είτε ερευνητικών είτε πολιτικών είτε επιχειρηματικών ιδεών. Ένα πανεπιστήμιο που οι φοιτητές του να είναι πολιτικοποιημένοι, διεκδικητικοί και ευαισθητοποιημένοι. Στο σημερινό πανεπιστήμιο κατασπαταλώνται χιλιάδες ευρώ σε αφίσες σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης και καταστρέφοντας χιλιάδες δέντρα δημιουργώντας <<ταπετσαρίες>> στους τοίχους και στους διαδρόμους . Βάφονταν τοίχους και βρωμίζοντάς τους χώρους που ίδιοι αύριο θα απαιτούν από την πολιτεία να τους επισκευάσει λόγω καταστροφής αυτών. Η καθαριότητα του σπιτιού μας ξεκινάει από το δρόμο έξω από αυτό έτσι και τα δημόσια κτίρια μας θα πρέπει να είναι πρότυπα σε τέτοιους τομείς.
Τα αιτήματα των φοιτητών είναι δίκαια και αυτονόητα όπως περισσότερες υποτροφίες, φοιτητικές εστίες , περισσότερα λεφτά στην έρευνα και το 5% του ΑΕΠ στην παιδεία πράγματα που οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα έχουν πράξει εδώ και δεκαετίες.
Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ θα έρθει από το εσωτερικό της χώρα από τις νέες γενιές και να μη την περιμένουμε από καμία ξένη δύναμη. Η χώρα πρέπει να αλλάξει και όχι να βουλιάξει και την αλλαγή πρέπει να την κάνουμε μόνη μας μέσα μας πρώτα και μετά όλοι μαζί. Είναι δική μας η ευθύνη να αλλάξει ο κόσμος και αν δε αλλάξει πάλι δική μας είναι η ευθύνη.Δεν υπάρχουν σχόλια: