Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

Έρχονται τα "Κρητικά Μπακάλικα"στην Ελλάδα και στο εξωτερικό!

Μέσα στο Φθινόπωρο και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ανοίγουν τα πρώτα «Κρητικά Μπακάλικα» τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με στόχο την εδραίωση τους στην αγορά!

Η Περιφέρεια Κρήτης κάνει πράξη την δέσμευση που έχουν δώσει τόσο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης όσο και η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη για την δυναμική ενιαία προώθηση των ποιοτικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νησιού στην Ελληνική και διεθνή αγορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες εντός Σεπτεμβρίου πρόκειται να λειτουργήσει το πρώτο «Κρητικό Μπακάλικο» στην Αθήνα, και στόχος είναι να λειτουργήσουν άλλα δύο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012.
Μεγάλο ενδιαφέρον για την λειτουργία «Κρητικών Μπακάλικων» με όλα τα… «καλούδια» της Κρητικής γης, υπάρχει ήδη από Αραβικές χώρες, αλλά και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως είναι η Ιταλία. Σε αυτά θα πωλούνται λάδι, κρασί, βότανα, μέλι, καλλυντικά, τυρί, ακόμα και αλλαντικά που παράγονται στο νησί μας!
Αναφορικά με την λειτουργία τους στις Αραβικές χώρες ολοκληρώθηκε πρόσφατα σχετική έρευνα αγοράς και διαπιστώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των καταναλωτών.
Παράλληλα σύμφωνα με τον προγραμματισμό εντός Οκτωβρίου αναμένεται να ανοίξει το πρώτο «Κρητικό Μπακάλικο» στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Ρώμη, από τον Κρητικής καταγωγής επιχειρηματία κ. Μηλίτση ο οποίος διατηρεί εστιατόριο. Ο ίδιος μάλιστα έχει βάλει στόχο μέχρι το τέλος του χρόνου να λειτουργήσει άλλα τρία «Κρητικά Μπακάλικα» σε μεγάλες πόλεις της Ιταλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στην Ιταλική επικράτεια λειτουργούν 64 Ελληνικά εστιατόρια στα οποία θα επιδιωχθεί να εισάγουν στο μενού τους τα προϊόντα της μοναδικής Κρητικής διατροφής.

www.creteplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: