Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ


Όλοι όσοι ανήκουμε στην πρωτοβουλία «Η Επανάσταση του Αυτονόητου» θέλουμε να δηλώσουμε τα ακόλουθα:


  1. Θεωρούμε ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας μας και το αίτημα να γυρίσουμε σελίδα, να ξεχάσουμε την Ελλάδα που ξέραμε, γίνεται επιτακτικό.


  2. Οφείλουμε να δούμε αυτή την κρίση, ως ευκαιρία για ριζικό επαναπροσδιορισμό συνειδήσεων και νοοτροπιών, αλλά και ως αφετηρία επανασχεδιασμού όλων των στοιχείων που συνθέτουν την κοινωνία μας σήμερα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, ότι θα ξεβολευτούμε.


  3. Θεωρούμε ότι η πρωτοφανής «διαθεσιμότητα» που παρατηρείται στους Έλληνες πολίτες, δεν έχει ακόμα στέρεο προσανατολισμό και σαφή προοπτική. Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, αποφάσεις, μέτρα και πολιτικές, προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα στην παραγωγική και ανταγωνιστική Ιθάκη


  4. Καλούμε την Κυβέρνηση να μας πει τι μας περιμένει, για να ξέρουμε. Να μας πει τον τρόπο που θα διαχειριστεί τα δισεκατομμύρια Ευρώ που θα λάβει από τον μηχανισμό στήριξης. Μη μας αφήνετε αμέτοχους θεατές του καναπέ, δώστε μας ρόλους, δώστε μας όραμα και προοπτική, να βοηθήσουμε.


  5. Καλούμε όλες τις Πολιτικές δυνάμεις και τους Συνδικαλιστικούς Φορείς της χώρας, να συνειδητοποιήσουν ότι βρισκόμαστε σε «κατάσταση πολέμου» και να σταματήσουν άμεσα την «επαναστατική τους γυμναστική», αποκλείοντας ξενοδοχεία, αεροδρόμια, λιμάνια και χαϊδεύοντας τα αυτιά ολόκληρης της κοινωνίας που υποφέρει. Ας σταματήσει η ιδιοτελής χρήση των ξεφτισμένων στερεοτύπων από «προνομιούχες ομάδες» και κομματικούς εγκάθετους, που στρεβλώνουν συνειδητά την πραγματικότητα και την ηθική, για παιχνίδια ισχύος.


  6. Ζητούμε άμεσα να επιρριφθούν πολιτικές αλλά κυρίως ποινικές ευθύνες σε όσους είτε από την Πολιτική Ηγεσία, είτε από τον Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα καταλήστεψαν αυτή τη χώρα.
Καλούμε όλους όσους συμφωνούν – με τον ένα ή τον άλλον τρόπο με αυτό το κείμενο, να βρεθούμε με ένα κερί στο χέρι στην πλατεία Συντάγματος την Δευτέρα 10 Μαΐου 2010 και ώρα 8μμ.
Στην Ιθάκη όπου:


  • Θα αντιστραφεί το υπάρχον μοντέλο ανάπτυξης, της στρεβλής και χαμηλής ποιότητας «οικονομίας των υπηρεσιών», στο οποίο κυριαρχεί η δημοσιοϋπαλληλία, ο τουρισμός της αρπαχτής, η επιδοτούμενη γεωργία.


  • Θα πάψει η Χώρα να χάνει την έφεση στην μακροχρόνια παραγωγική επένδυση, στη μεταποίηση, στον ορθολογικό προγραμματισμό, στην δημιουργικότητα και στην επιχειρηματικότητα.


  • Θα σπάσει ο φαύλος κύκλος του κρατισμού, του πελατειακού κομματισμού και της αμφίπλευρα διεφθαρμένης σχέσης της πολιτικής με τα ΜΜΕ.


  • Το αντιπαραγωγικό κράτος δεν θα αντικαθίσταται από αναποτελεσματικές αγορές και οικονομικά λαθρόβιους επιχειρηματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: