Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

"Χρυσές" συμφωνίες με τους Ρώσους τη Δευτέρα

Ύψους 21 εκ. ευρώ οι συμφωνίες για την εξαγωγή τοπικών προϊόντων

Εκπρόσωποι 25 ρωσικών επιχειρήσεων θα βρίσκονται στην Κρήτη τη Δευτέρα, προκειμένου να συναφθούν οι πολυπόθητες και πολυαναμενόμενες συμφωνίες.

Με τον τρόπο αυτό, εισέρχονται και με τη βούλα στη μεγάλη αγορά της Ρωσίας τα ποιοτικά Κρητικά προϊόντα, τα οποία ανοίγουν το δρόμο για τη σύναψη και άλλων συμφωνιών στο άμεσο μέλλον, απόρροια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κρήτης, που επενδύει στην εξωστρέφεια.


Η αντιπροσωπεία των Ρώσων που θα φτάσει στην Κρήτη εκπροσωπεί περισσότερα από 500 σημεία πώλησης και θα έχει επαφές με 100 επιχειρηματίες από την Κρήτη.

Μάλιστα, η Δευτέρα είναι μέρα συμφωνιών και υπογραφών, καθώς πρόκειται να συναφθούν συμφωνίες για αγορά τοπικών προϊόντων - όπως λάδι, μέλι και προϊόντων από γυναικείο συνεταιρισμό, αξίας 21 εκ. ευρώ!

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του, την Παρασκευή, στους δημοσιογράφους για την κάθοδο της πολυμελούς ρώσικης αποστολής από υψηλόβαθμα στελέχη των μεγαλύτερων δικτύων πώλησης (εκπροσωπούν συνολικά 549 σημεία) και των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ της χώρας (ανάμεσα στα οποία και δύο Cash and Cary), αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την προσέλκυση Ρώσων επιχειρηματιών ως συνέχεια της Ουκρανικής αποστολής, ενώ παράλληλα εξήρε και τη συνδρομή της αντιπεριφερειάρχη Θεανώς Βρέντζου –Σκορδαλάκη.
«Με τις ενέργειες μας ανοίγει μια μεγάλη αγορά, όπως αυτή της Ρωσίας. Το ζητούμενο είναι πως εμείς συνεργαζόμαστε, τι ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα εξάγουμε και τι προσπάθειες κάνουμε για την εξωστρέφεια της Κρήτης. Οι προσπάθειες αυτές θα ωφελήσουν τα μέγιστα τον τουρισμό και τους αγρότες μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.
Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη επεσήμανε ότι τη Δευτέρα στο ξενοδοχείο Amirandes Grecotel Exclusive Resort στις Γούβες- Ηρακλείου, εκτός από τα συμβόλαια ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ που θα υπογραφούν στις 11 το πρωί, εκατό επιχειρηματίες και εξαγωγείς της Κρήτης θα έχουν τη δυνατότητα σε Β2Β συναντήσεις οι οποίες θα συνεχιστούν και την Τρίτη (στο εκθεσιακό κέντρο του ξενοδοχείου), να έρθουν σε άμεση επαφή με τα 23 υψηλόβαθμα στελέχη της Ρωσικής αγοράς για την προετοιμασία σύναψης και νέων συμφωνιών.
Στις συναντήσεις αυτές, οι Κρητικοί επιχειρηματίες με τα προϊόντα και το έντυπο υλικό τους και με μεταφραστές που θα έχει στη διάθεσή τους η Περιφέρεια Κρήτης, θα συνομιλήσουν απευθείας με τα στελέχη της Ρώσικης αποστολής, που θ' αντλήσουν οποιαδήποτε πληροφορία τους ενδιαφέρει για τη σύναψη και νέων συνεργασιών.
Σύμφωνα με την κ. Βρέντζου, τα συμβόλαια που θα υπογραφούν τη Δευτέρα αφορούν στην αγορά προϊόντων, όπως: λάδι, μέλι, παστέλια και παραδοσιακά προϊόντα ενός Συνεταιρισμού Γυναικών.
Η ίδια πρόσθεσε ότι σύντομα θα ευοδωθούν και άλλες προσπάθειες τις οποίες επεξεργάζεται τώρα η Περιφέρεια Κρήτης.
www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: