Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Το "βλέμμα" της Google στη Χερσόνησο ζητά ο δήμος




Ο Δήμαρχος Χερσονήσου ζητά με επιστολή του από την Google Ελλάδος την εφαρμογή στο Δήμο Χερσονήσου της Google Street View με την οποία ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να δει ακριβώς τις ομορφιές, τα αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντός της περιοχής που θέλει να επισκεφθεί.
Σε επιστολή του μεταξύ άλλων αναφέρει:

Ο Δήμος μας περιλαμβάνει ορισμένα από τα πιο επισκέψιμα αξιοθέατα της Κρήτης όπως το Ενυδρείο (http://www.cretaquarium.gr/) και το Παλάτι των Μαλίων. Επίσης φιλοξενεί την έδρα του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών -ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε (http://www.hcmr.gr) που σκοπό έχει τη διεξαγωγή επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας, τη πειραματική ανάπτυξη και επίδειξη, ιδιαίτερα στους τομείς της μελέτης και προστασίας της υδρόσφαιρας, των οργανισμών της, των ορίων της με την ατμόσφαιρα, την ακτή και το βυθό. 2

Είδαμε με μεγάλο ενδιαφέρον την υπηρεσία σας Google Street View (http://maps.google.com/help/maps/streetview/index.html) και πως αυτή εφαρμόζεται σε άλλες πόλεις της Ευρώπης όπως η Βαρκελώνη, η Ρώμη το Παρίσι και άλλες.

Θέλουμε λοιπόν να μας ενημερώσετε, πως θα είμαστε σε θέση να εκμεταλλευτούμε αυτή την τεχνολογία στο Δήμο Χερσονήσου για να κάνουμε τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της περιοχής μας προσβάσιμες μέσω Διαδικτύου. Θεωρούμε την παραπάνω τεχνολογία στρατηγικής σημασίας ώστε να αναδειχθούν όλα τα αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντος του πιο τουριστικού Δήμου στην Ελλάδα. Θα είναι ένα τεράστιο όφελος για μας να δώσουμε την δυνατότητα στο κόσμο που θα ήθελε να επισκεφτεί την Χερσόνησο να δει ακριβώς μέσω του Google Street View όλες τις ομορφιές του Δήμου μας.

Μπορείτε να βρείτε στατιστικά σχετικά με το Δήμο μας σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις (Κλαδική Διάρθρωση Δήμου Χερσονήσου) που δραστηριοποιούνται στη περιοχή μας. Επίσης στα παρακάτω 3 links μπορείτε να δείτε στατιστικά σχετικά με τον τουρισμό της Χερσονήσου:

1. Ενοικιαζόμενα Δωμάτια - Διαμερίσματα Δήμου Χερσονήσου
2. Ξενοδοχειακό Δυναμικό Δήμου Χερσονήσου
3. Αφίξεις - Διανυκτερεύσεις Δήμου Χερσονήσου

Αυτή την περίοδο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πάτρας εκτελούμε το έργο «Διερεύνηση του ρόλου του τουρισμού στην παραγωγική δομή και οικονομία του Δήμου Χερσονήσου με βάση τη προσέγγιση των Περιφερειακών Δορυφόρων Λογαριασμών Τουρισμού». Μάλιστα είμαστε ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται σε τέτοιο έργο. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Είμαστε στη διάθεση σας για οτιδήποτε χρειαστείτε, ώστε να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη τεχνολογία στο Δήμο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: