Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Κατήργησαν τους μεσάζοντες μέσω του...Διαδικτύου


Παραγωγοί πατάτας στην Πιερία
Κατήργησαν τους μεσάζοντες μέσω του...Διαδικτύου!

Mέσω του Διαδικτύου μια ομάδα εθελοντών από την Κατερίνη αποφάσισε να καταργήσει τους μεσάζοντες και να βοηθήσει τόσο τους παραγωγούς πατάτας όσο και τους καταναλωτές.
Την ιδέα την «έριξε» μια αντίστοιχη πρωτοβουλία στη Θεσσαλονίκη, αναφέρει στο «ΒΗΜΑ» ο Ηλίας Τσολακίδης, μέλος της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης νομού Πιερίας, όπου περισσότεροι από 10 τόνους πατάτες Νευροκοπίου μοιράστηκαν στους περαστικούς από παραγωγούς της Δράμας.
Τότε σκοπός των παραγωγών ήταν να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι οι ελληνικές πατάτες παραμένουν αδιάθετες ενώ την ίδια στιγμή γίνεται εισαγωγή από την Αίγυπτο.
«Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κι εμείς κάτι ανάλογο στην περιοχή μας, Πήραμε τηλέφωνο στον αγροτικό συνεταιρισμό στο Νευροκόπι και τους ζητήσαμε ονόματα παραγωγών τους οποίους παρακαλέσαμε να έρθουν στην Κατερίνη για να μας πουλήσουν πατάτες. Ρωτήσαμε πόσο θα κόστιζε το κιλό αν μας έφερναν ένα φορτηγό με 24 τόνους. Μας απάντησαν ότι θα μπορούσαν να μας φέρουν αυτή την ποσότητα αντί 23 λεπτών το κιλό. Τους είπαμε όχι, θα σας δώσουμε 25 λεπτά το κιλό», αναφέρει ο κ. Τσολακίδης.
Στη συνέχεια οι εθελοντές δημιούργησαν μια διαδικτυακή εφαρμογή όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να παραγγείλουν τις ποσότητες πατάτας που επιθυμούσαν χωρίς την παρέμβαση κάποιου τρίτου. Η εφαρμογή άρχισε να λειτουργεί από χθες Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου και μέσα σε δέκα μόνο ώρες οι παραγγελίες είχαν καλύψει την διατιθέμενη ποσότητα!
Η παράδοση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012, από τις 09:00 το πρωί στην Κατερίνη. Το σημείο διανομής θα είναι το πάρκιν των δικαστηρίων στην οδό Φλέμινγκ στο κέντρο της Κατερίνης. Οι πατάτες θα διατεθούν κατευθείαν από τον παραγωγό, ο οποίος και θα κόβει τις νόμιμες αποδείξεις.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: